Ny uke, nye lesemuligheter! Her kommer en ny runde enkle triks og tips for å få skvist inn mer lesing i hverdagen.

  1. Invester i en kindle eller lignende lesebrett (evt leseapp på smarttelefon er også hendig, men mye mer slitsomt for øynene). Vi kan være uenige om hvorvidt e-bøker noensinne kan slå den digge følelsen av en splitter ny bok eller lukten av en gammel klassiker (fakta: gamle bøker lukter ofte ”godt” fordi de er laget av en spesiell type papir som også brukes til å lage vanillin – altså, vanilje-essens.), men man kan umulig nekte for at et lesebrett er utrolig lett og enkelt å ta med seg. Ja, en gjennomsnittlig bok veier heller ikke spesielt mye, men på et lesebrett kan du ha flere tusen bøker samtidig uten at det tynger veska noe ekstra. Dessuten er det utrolig kjekt for de (som meg) som liker å bytte mellom ulike bøker til ulike situasjoner eller tider på dagen.
  2. Les bokversjonen av en film du virkelig liker (eller enda bedre les boka til en film du vil se før du ser filmen). Det er jo ingen skam i å nyte samme historie flere ganger i forskjellige format! For å komme i en god lese-flow må man jo lese mye, om det så er tunge klassikere eller bokversjonen av chick-flick.
  3. Prøv deg på en biografi. Biografier er ofte spennende og fordelen er at du kan velge akkurat hvem du vil lese om – slik at det ikke er fare for at du velger en person du synes er kjedeligere enn å stirre i veggen. Personlig liker jeg veldig godt å lese (selv)biografier av komikere, fordi de a) lever av å være morsomme og b) ofte er utrolig flinke til å formidle på en underholdende måte.
  4. Hvis du vil lese mer, men ikke har lyst til å bruke mye penger på bøker: eBokBib (eller bare vanlig bibliotek). Har du et lånekort fra et norsk bibliotek har du også mulighet til å opprette en konto hos appen eBokBib hvor du kan låne en hel rekke norske og engelske e-bøker. Utvalget er ikke like bra som i et fysisk bibliotek, men for å være et gratis tilbud er det absolutt imponerende. Som regel kan man låne en e-bok i 21 dager.
Victoria x

Bli med i samtalen

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: