Heksene av Roald Dahl
Man blir aldri for gammel for Roald Dahl, og Halloween er en flott anledning til å la sitt indre barn frem. Denne boken var antaglig den skumleste boken jeg visste om når jeg var yngre. Etter det la jeg den vekk pga. mareritt og har aldri tørt å plukke den opp igjen, så kanskje det fortsatt er den skumleste boken jeg vet om. Uansett, Roald Dahl er en glimrende forfatter, og hva er mer creepy enn en historie om hekser med lange fingernegler som forvandler barn til gnagere for å lure voksne til drepe dem? I tillegg er deler av historien er satt i Norge, så da blir det jo enda litt skumlere siden det kanskje bor hekser i nabolaget?

Alt av Stephen King? Kongen av horrorfortellinger. Stort sett alt du plukker opp av Stephen King er prima halloween saker. For eksempel hans veldig kjente The Shining, som kan nytes (les: stjele nattesøvnen din i tre uker, og få deg til å avskrive hoteller for resten av livet) både i bokform og TV. Mange av Kings bøker har blitt filmatisert. Her er en liste over 10 av hans skumleste bøker. Romanen IT er kanskje spesielt aktuelt i denne tiden hvor klovner løper fritt. (Sidenote, ikke sleng deg på denne teite trenden er du snill).

PS. Siden jeg fortsatt har angst etter å ha lest Heksene har jeg ikke helt tatt mot til å plukke opp noen av disse, men hans bok On Writing er genial.

Ocean at the End of the Lane av Neil Gaiman
Jeg er en fan – alt av Neil Gaiman er prima saker. Dette er en kort roman, og denne er innpakket i flere lag med skrekk. Denne handler om en middelårig mann som kommer tilbake til hjembyen sin, og minnes om hendelser som skjedde når han var 7 år. Romanen inkluderer en magisk ung jente, en magisk dam, og en slags demon som kommer i form av en barnepike og manipulerer hele protagonistens verden. Det er en klaustrofobisk roman, til tider forstyrrende, og den holdt meg lys våken på natteflyet mitt til USA for to år siden. Som vanlig viser Gaiman også at han har en fortreffelig innsikt til menneskets natur, og den kraften historier har over oss. En annen god halloween bok av Mr Gaiman er Coraline, som også er filmatisert, samt The Graveyard Book.

The Bloody Chamber and Other Stories av Angela Carter
For det første, har du ikke hørt om Angela Carter så løp og skaff deg en av bøkene hennes asap. Carter er en relativt godt kjent og veldig respektert forfatter i Storbritannia, samt blant akademikere og lesere verden over. La ikke det akademisk tunge ved verkene hennes skremme deg, for Carter kan trollbinde leseren fra første side. The Bloody Chamber er en samling av feministiske (eh yes please) nyversjoner av tradisjonelle eventyr. Eventyrene som er gjenfortalt er blant annet Rødhette, Skjønnheten og Udyret, og Bluebeard. Samlingen er både uhyggelig og empowering.

The Wasp Factory av Iain Banks
Dette er definitivt den mest forstyrrende boka jeg har måttet lese som pensum. Wasp Factory er en modern gothic og handler om seksten år gamle Frank som bor på en nærmest øde øy i Skottland. Tror jeg lar produktbeskrivelsen si sitt angående denne boka:
Two years after I killed Blyth I murdered my young brother Paul, for quite different reasons than I’d disposed of Blyth, and then a year after that I did for my young cousin Esmerelda, more or less on a whim. That’s my score to date. Three. I haven’t killed anybody for years, and don’t intend to ever again. It was just a stage I was going through.’ Ehh ja, veldig forstyrrende, men også en utrolig fantastisk skrevet bok som handler om så mye mer enn man først tror. Anbefales absolutt for de som orker å lese slikt.

The Grownup av Gillian Flynn
Dama bak Gone Girl ga i fjor ut en kort novella i bokform. I The Grownup poserer den anonyme fortelleren som spåkone (blant annet) for å tjene penger, og møter Susan som nettopp har flytta inn i et nytt hus (surprise: det er et creepy viktoriansk hus) og sliter med å føle seg komfortabel der. Spesielt synes hun stesønnen hennes oppfører seg merkelig. Fortellerstemmen tilbyr seg å besøke dette huset for å bruke sine «evner» og finne ut hva som er galt. Naturligvis ender det ikke bra. Flynn sin novella leker med ideer om hvor vanskelig det kan være å skille mellom overnaturlige hendelser og psykiske forestillinger.

Hva er din beste Halloween-bok?
Sunniva og Victoria x

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: