Etter å alltid ha vært skeptisk til typiske ‘whodunnit’ thrillere og krimromaner, har jeg i det siste blitt mer positivt innstilt. Det har kanskje noe med at jeg hører på de som lydbøker og jeg synes det er lettere å følge med på enn mer litterære bøker, eller kanskje fordi det jeg har hørt på faktisk har vært ganske bra? Jeg har lenge tenkt at krim og thrillere bare er typisk nordisk noir krimromaner som handler om en detektiv som skal finne ut hva som har skjedd, og i den sjangeren har jeg dessverre ikke funnet noe jeg har falt helt for enda.

Derimot har jeg blitt ganske glad i thrillere hvor vi får historien fortalt fra flere forskjellige perspektiv, spesielt når den er fortalt av noen som er direkte involvert i det som skjer. Det er kanskje ikke helt feil å kalle det The Girl on the Train-type thrillere? Eller Gone Girl-thrillere, kanskje. Jeg har hørt på tre ulike thrillere via Storytel de siste ukene, så her kommer tre mini-anmeldelser av disse bøkene:

The Woman in Cabin 10 av Ruth Ware

Ruth Ware debuterte i fjor med In a Dark, Dark Wood. Jeg likte hennes første bok ganske godt, selv om den var litt vel enkel – men det var jo tross alt en debutbok. Boka solgte bra, så det kom selvsagt en bok nummer to fra Ware. I denne boka møter vi Lo Blacklock som jobber som journalist i et reisemagasin. Sjefen hennes kan plutselig ikke bli med på et ekslusivt cruiseskip sin første reise fra England til Norge. Skipet har bare ti lugarer, så det er veldig ekslusivt og kun veldige viktige personer har blitt valgt til å få være med. Og Lo, da. Dessverre får hun ikke slappet av spesielt mye på turen, siden hun den første kvelden ser en kvinne bli kastet over bord fra nabo-lugaren. Resten av turen forsøker Lo å finne ut av hva som har skjedd, og hvorfor ingen andre ombord har vet hvem denne kvinnen er – det er nemlig ingen av gjestene som er savnet.

(Personlig likte jeg bedre bok nummer 1, men det kan ha vært fordi jeg er veldig kresen på hvem som leser lydbøkene. Fortelleren av The Woman in Cabin 10 hadde nemlig ikke satt seg inn i hvordan en skandinavisk aksent høres ut eller hvordan man uttaler skandinaviske ord og navn. Synes liksom ikke det er så mye å kreve når en bok handler så mye om Skandinavia og har såpass mange skandinaviske karakterer.)

 

The Couple Next Door av Shari Lapena

Anne og Marco har en seks-måneder-gammel datter som de lar sove hjemme alene mens de drar på middagsselskap hos naboen. Hva kan gå galt, liksom? Veldig mye, tydeligvis. Til tross for at de bytter på å sjekke om alt går fint hver halvtime, kommer de hjem sammen halv ett på natta og finner en åpen inngangsdør. Datteren deres, Cora, er borte. Det er ingen spor og ingen tegn på at noen har brutt seg inn i huset deres. Så hvor er Cora?

Politiet tror naturligvis at Anne og Marco har noe med det å gjøre, mens Anne og Marco klandrer hverandre for at de hørte på naboen som ikke ville ha småbarn i middagsselskapet og derfor lot henne være hjemme alene etter at barnevakten måtte avlyse. The Couple Next Door følger et ganske typisk thriller-format og jeg synes ikke slutten var spesielt sjokkerende, men jeg synes likevel det var en god leseopplevelse.

Only Daughter av Anna Snoekstra

Only Daughter møter vi en anonym hovedperson som har blitt arrestert for å stjele noe småtteri fra en butikk. Siden dette ikke er første gang hun er tatt for å stjele, behandler politibetjentene det veldig seriøst. Som en siste utvei lyver hun og sier at hun er Rebecca Winter, en jente som forsvant for elleve år siden da hun var seksten år gammel. Hovedpersonen – som enten også heter Bec eller bare tar på seg det navnet – har nemlig fulgt med på forsvinningssaken og lagt merke til at hun og Rebecca Winter er omtrent identiske.

Løgnen hennes fungerer og fortere enn hun trodde mulig bor hun plutselig hjemme hos foreldrene «sine» igjen, og ingen rundt henne ser ut til å mistenke noe. Bec er nysgjerrig på hva som egentlig skjedde med Rebecca – er hun fortsatt i live? Hvorfor forsvant hun? Jo dypere hun graver i Rebecca sin fortid, jo mer forstyrrende informasjon finner hun. Jeg ble genuint overrasket over slutten på denne boka og så ikke tvisten komme i det hele tatt!

Har du noen thrillere å anbefale? Jeg vil gjerne lese mer!
Victoria x

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: