God lørdag! Vi starter helga med litt interessant lesning fra bokverdenen rundtomkring:

  • Fantastiske Siri har fikset den latterlige anmeldelsen av Gleden med Skjeden fra NRK. Her er også den originale anmeldelsen om noen skulle være interessert i å lese en merkelig (og barnslig) anmeldelse av en veldig viktig bok. Som det nevnes i kommentarfeltet på Siri sin blogg: det er jo ganske ironisk at noen av de som trenger denne boka mest er nettopp mennesker som denne litteraturkritikeren som synes utflod og kvinnelige funksjoner er ekkelt og avskrekkende.
  • På torsdag kom den triste nyheten om at Ubok.no ikke lenger har god nok økonomisk drift til å fortsette deres formidlingsarbeid. Dette er utrolig trist, ikke bare for de som driver Ubok.no, men også de mange ungdommene som flittig brukte nettstedet. Fra nå kommer Ubok.no til å være en blogg drevet av voksne frivillige og alt ungdomssamarbeid opphører. Som redaktør Siri Morland sier: «Det er bare ungdommene som taper på dette.» NBU-leder Bjørn Ingvaldsen skriver i et reaksjonsinnlegg at «Vi skal være eitrende forbanna på at dette viktige nettstedet nå blir borte«, og han har i grunn helt rett.
  • Maren Bjørgum har skrevet en guide til Dublin, som blant annet inkluderer et besøk til Trinity Library og the Book of Kells. Hallo, se på de bildene, man får jo tårer i øynene av mindre.
  • Julie har som et av målene sine i 2017 å dele mer av det hun skriver og la derfor nylig ut novella «Før og nå«. Utrolig fint og sårt om å være ung og velge seg (eller velge bort) venner.
Victoria x

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: