Margaret Atwood, altså. For en dame. Har lest fem-seks av hennes boker så langt, og de er virkelig helt fantastiske alle sammen. Har en litt slækk plan om at jeg skal lese alt hun har skrevet i nær fremtid, prøve å slenge inn en bok av henne hver 5-7 bok kanskje. Uansett, da hun ga ut en ny roman hosten 2015 måtte jeg selvfølgelig lese den. Og som vanlig leverer Atwood og vel så det.

You want your decisions taken away from you so you won’t be responsible for your own actions?

I The Heart Goes Last møter vi ekteparet Charmaine og Stan, som bor i bilen sin og såvidt overlever mellom små lønninger – dessverre et ganske normalt fenomen i USA hvor bokas handling tar sted. En dag kommer de over en reklame for noe kalt ‘Consilience’, et sosialt eksperiment hvor de får et hus og sikre jobber – mot at de annenhver måned tilbringer en måned i fengsel.

Because citizens were always a bit like inmates and inmates were always a bit like citizens, so Consilience and Positron have only made it official.

Det høres for godt ut til å være sant, eller? Nettopp. Alt er fryd og gammen – en stund. Gradvis begynner Stan å mistenke at noe er galt; Charmaine oppfører seg så merkelig. Mens de er i fengsel, bor det et annet par i huset deres – deres ‘alternates’ – og kontakt mellom de to parene er strengt forbudt. Etter at han finner en lapp fra kvinnen i det andre paret under kjøleskapet blir Stan gradvis mer besatt av denne kvinnen, til tross for at han ikke vet noen ting om henne utover at hun bor i huset hans mens han er i fengsel.

The Heart Goes Last er en interessant roman om et desperat ektepar som lar seg selv bli fortryllet av frynsegodene av deres nye samfunnet og som velger å blindt ignorere ulempene – for eksempel at de er overvåket 24/7 og at all aktivitet utover det godkjente er strengt forbudt. Det er kanskje ikke Atwood på sitt aller beste (se: The Handmaid’s Tale og Oryx and Crake), men det er uansett en sterk bok og en realistisk skildring av en potensiell dystopi-lignende nær framtid.

Oblivion is increasingly attractive to the young, and even to the middle-aged, since why retain your brain when no amount of thinking can even begin to solve the problem?

Har du lest The Heart Goes Last? Hva er din favoritt Margaret Atwood bok?

Victoria x

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: