Podcast er virkelig en bra greie. Det er lett tilgjengelig, utvalget er latterlig stort og vokser stadig, og så er det innmari koselig når man finner noe som passer en som hånd i hanske. Her kommer tips om fire gode podcaster om litteratur og bøker, i tilfeldig rekkefølge og litt tilfeldig utvalgt.

Aschehoug Podcast
Av en eller annen grunn er jeg litt partisk til Aschehoug som forlag, de gjør mye interessant i sosiale medier og bruker nettet særdeles godt til å markedsføre deres produkter. Det var derfor ikke overraskende å finne ut at de også driver en svært underholdende podcast som har eksistert en stund allerede. De legger ofte ut nye episoder, visstnok ukentlig, og varierer mellom å intervjue forfattere, snakke om ulike temaer i bøker og generell litteraturprat.

LittPod
Denne har jeg personlig ikke hørt noe særlig på, men jeg har hørt mye bra omtale av den! LittPod drives av Litteraturhuset i Bergen, og har en fin blanding av foredrag, intervjuer og generell debatt om samtidslitteratur.

Stuff Mom Never Told You
Dette er ikke en ren bokpodcast, men absolutt verdt å høre på uansett (både bok-episodene og generelt). Podden drives av Cristen og Caroline som er latterlig sjarmerende og koselige å høre på. Et utvalg episoder om litteratur:

Librarians ○ Empresses of Science Fiction ○ Can science fiction save the world? ○ Gone Girls ○ The Literary Reign of YA Fiction

BBC World Book Club
Dette er nok min personlige favoritt. Først og fremst fordi det er endel episoder som handler om bøker jeg hadde på pensum siste året av bachelorgraden min, og fordi programlederen Harriett Gilbert har utrolig behagelig stemme. World Book Club inviterer kjente forfattere til studio med publikum for å snakke om deres mest kjente bøker. Publikum, programleder, og folk hjemme kan stille forfatterene spørsmål om bøkene deres og få svar på ting mange lesere lurer på.

Har du en favoritt podcast om litteratur og bøker?
Victoria x

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: